Skriv ut

Information från vår lokala polis (för kontaktuppgifter se längst ner på sidan)


Maj 2022

Det har varit 1 st inbrott i fritidshus i maj. Det har inte varit något inbrott i permanentbostad. Det blev som vi hoppades att inbrotten sjönk med tanke på förra månadens gripande.

Hej Fick ett telefonsamtal från en av kontaktpersonerna i en grannsamverkansgrupp i Båstad strax efter mitt utskick av månadsbrevet för maj. En uppmaning om att vara vaksam. I går den 7 juni fick flertal personer, runt Kullgatan i Båstad med omnejd, en påringning på sin dörr av en person som sade sig komma från Sector Alarm. Kanske personer verkligen var från Sector Alarm och ville sälja larm eller så var den inte det. Inget vi har svar på i dagsläget. De som fick påringning fick i alla fall en dålig magkänsla. Personen sade att den hade bestämt tid med en granne för möte men det stämde inte när grannarna frågade varandra. Ibland är det förslagna bedragare/tjuvar som gör så här för att rekognosera. Man kan alltid tänka på att fråga efter namn och legitimation på den som ringer på. Känner man att det är något som inte stämmer så är det bara att säga tack men nej tack och stänga dörren. Jag har vidarebefordrat uppgifter till patrullerna som arbetar ute att ha lite extra uppsikt i Båstads kommun angående detta. Med vänlig hälsning Sara Merbom Kommunpolis Båstad / Örkelljunga

Juni 2022

Det är fortsatt låg aktivitet vad gäller inbrotten i Båstads kommmun. Under juni månad har det varit 1 st inbrott i fritidshus. Inget inbrott i permanentbostad. Det är överlag, för tillfället, få inbrott i hela nordvästra Skåne. Att det är sommar och ljust många timmar på dygnet inverkar på antalet inbrott.

Var uppmärksamma på Bedrägeri/vishing via telefon.

Med vänlig hälsning Sara Merbom Kommunpolis Båstad / Örkelljunga


Mina kontaktuppgifter: Tel: 010-56 188 43 Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Länk till polisens hemsida
Telefon till polisen: 114 14
Polisens logotyp