Information från vår lokala polis (för kontaktuppgifter se längst ner på sidan)


Maj 2022

Det har varit 1 st inbrott i fritidshus i maj. Det har inte varit något inbrott i permanentbostad. Det blev som vi hoppades att inbrotten sjönk med tanke på förra månadens gripande.

Hej Fick ett telefonsamtal från en av kontaktpersonerna i en grannsamverkansgrupp i Båstad strax efter mitt utskick av månadsbrevet för maj. En uppmaning om att vara vaksam. I går den 7 juni fick flertal personer, runt Kullgatan i Båstad med omnejd, en påringning på sin dörr av en person som sade sig komma från Sector Alarm. Kanske personer verkligen var från Sector Alarm och ville sälja larm eller så var den inte det. Inget vi har svar på i dagsläget. De som fick påringning fick i alla fall en dålig magkänsla. Personen sade att den hade bestämt tid med en granne för möte men det stämde inte när grannarna frågade varandra. Ibland är det förslagna bedragare/tjuvar som gör så här för att rekognosera. Man kan alltid tänka på att fråga efter namn och legitimation på den som ringer på. Känner man att det är något som inte stämmer så är det bara att säga tack men nej tack och stänga dörren. Jag har vidarebefordrat uppgifter till patrullerna som arbetar ute att ha lite extra uppsikt i Båstads kommun angående detta. Med vänlig hälsning Sara Merbom Kommunpolis Båstad / Örkelljunga

Juni 2022

Det är fortsatt låg aktivitet vad gäller inbrotten i Båstads kommmun. Under juni månad har det varit 1 st inbrott i fritidshus. Inget inbrott i permanentbostad. Det är överlag, för tillfället, få inbrott i hela nordvästra Skåne. Att det är sommar och ljust många timmar på dygnet inverkar på antalet inbrott.

Var uppmärksamma på Bedrägeri/vishing via telefon.

  • 3 personer i nordvästra Skåne har i veckan blivit uppringda från någon som säger sig ringa från ett inkassoföretag ang att man har en obetald faktura från ett köp av mobiltelefon. Telefonen skall hämtas ut på annan ort. Samtalen har kommit från ett 08-nummer. Var inte rädda för att svara när det ringer. Men vid minsta känsla av att det inte stämmer, lägg på luren! Ring själv upp aktuellt företag och fråga om man har en obetald faktura.
  • Fickstölder Det är många event i Båstad under sommaren. Då ökar antalet fickstölder. De som drabbas är mest besökare av konserter och liknade. Där är det mycket folk och trångt vilket ökar risken för fickstöld. Om du bär med dig värdesaker i en väska så var uppmärksam. Ha gärna plånbok i innerficka.
  • Cykelstölder Även cykelstölderna i Båstad öka just nu. Lås fast din cykel när du parkerar den. Förvara den gärna i låst garage/förråd hemma när du inte använder din cykel.
  • Stöld ur fordon Det har varit 9 st bildelsstölder från BMW-bilar under vecka 25. Dessa har skett i Ängelholm och Helsingborg med omnejd. Ingen i Båstad än så länge. Men det kan lika gärna ske här. Var uppmärksam, ha bilen i garage om man kan.

Med vänlig hälsning Sara Merbom Kommunpolis Båstad / Örkelljunga


Mina kontaktuppgifter: Tel: 010-56 188 43 Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Länk till polisens hemsida
Telefon till polisen: 114 14
Polisens logotyp

Styrelse 2022 - 2023

 Befattning  Namn  Mobil  E-post
 Ordförande   Evan Klintner  0733 666440  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Vice ordförande  Mats Jepson  0706 763963  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Kassör  Suzanne Kroksdotter    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Sekreterare  Lena Schertell  0707 442116  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ledamot  Monika Hernborg Charlin  0709 535721  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ledamot  Lennart Ljunggren  0706 339699  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ledamot  Marie Wedin  0707 997214  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valberedning 2021 - 2022

 Befattning  Namn  Mobil  E-post
 Ordförande  Nils Kullendorff  0706 888519  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ledamot  Charlotte Uggla  0732 534044  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ledamot  Per Almqvist    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Revisorer 2021 - 2022

 Befattning  Namn  Mobil  E-post
 Ordinarie  Lars-Göran Larsson  0702 153802  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Ordinarie  Jan Melkersson  0708 688695  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 Suppleant  Per Hernborg    

 

Några rekommendationer från RSÄ och Båstad kommun:

Ordningsregler och rekommendationer

Röjning och klippning

Röjning 2009

Eldning och inbrottsskydd ligger utanför RSÄs ansvar men vi tar oss ändå friheten att lägga in en länk till kommunens rekommendationer och en till Stöldskyddsföreningen:

Elda rätt och säkert utomhus

DNA-märkning

Om du är osäker på var tomtgränsen går, tänk på att markeringsstolpar för vatten och avlopp, el- och teleskåp, vägmärken m.m. alltid står utanför tomtmark.

Dräneringsrören under Havsstensvägen fick bytas för några år sedan vilket medförde stora kostnader för RSÄ. De var helt igenvuxna av rötter från popplar nära vägen. Undvik att plantera poppel, pil, sälg eller vide nära dräneringsrör och ta gärna bort gamla träd i förebyggande syfte.

Vi uppmanar också alla hundägare att plocka upp efter sina hundar, även på vägmarken och allmänningar.